8 ian. 2013

Oglinzi





„Dispariţia iubirii e ca o oglindă întoarsă, nu se mai vede nimic, te uiţi zadarnic în ea. Gestul tău nu se mai reflectă, nu-i mai răspunde nimeni. Eşti singur.” (Marin Preda)


Mi-am îmbrăcat camera sufletului cu oglinzi. Una lângă alta, să pot imortaliza propriile noastre minuni. Aici dorm, înconjurată de vise şi de mirosul fericirii ce cuprinde încet trupul meu, pustiu cândva.
Cu siguranţă, fiecare neprihănită clipă încrustează în ea timpul, ca o taină curată. Cu trecerea vremilor, fiecare oglindă va deveni cuib, în care vom fi aşezat răsărituri, fluvii de cuvinte şi mulţime de ceruri nepământene, pentru ziua eternă.

3 comentarii:

  1. " Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin."
    Unii nu mai au oglinzi, altii au doar cioburi...
    Daca ti-ai impodobit sufletul cu oglinzi inseamna ca-ti poti vedea bine trecutul si prezentul si de ce nu si viitorul.
    Insa odata, se vor deschide inaintea noastra toate aceste "oglinzi" si fiecare vom da socoteala de felul cum ne-am aranjat sa aratam atunci, la finalul calatoriei noastre.
    Ferice de acela care si-a aranjat sufletul si fiinta lui intreaga precum Marea Oglinda ce a oglindit modelul cel mai bun si de dorit pentru fiinta umana! Vetetele de televiziune, vipurile, fotomodelele lumii, missurile mondiale, frumusetiile lumii prezente sau antice, n-au cunoscut acest chip deosebit si minunat. Si totusi el a existat de-alungul istoriei si pana in ziua de astazi printre noi, insa nebagat in seama, fiind ascuns de cei intelepti si priceputi dar descoperit pruncilor.
    Nu este interesanta aceasta Oglinda? Si cand te gandesti ca fiecare om o are in casa sa, nebagata in seama, plina de praf si uitata pe undeva...
    Pa cat de scumpa este ea pe atat de mare este pierderea ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim,
    Fiecare dintre noi a fost inzestrat cu gandire dar mai ales cu constiinta. Dumnezeu, cu siguranta va tine cont de stradania fiecaruia in trecerea vremurilor.
    Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ati scris!...
    iar maxima lui Marin Preda este foarte adevarata.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere

Parerea voastra conteaza