27 dec. 2012

Urare



Zambetul este un gest profund si un dar deosebit, mai ales intr-o lume in care incruntarea "cucereste" tot mai multe chipuri. Astfel, cand oamenii devin tot mai indiferenti la problemele semenilor lor, un zambet acordat celui de langa noi sau unui om nevoias s-ar putea sa faca mai mult decat o lunga convorbire sau un ban aruncat in graba. Doar cand zambim iubind, insa, vom putea cunoaste cat bine poate face un zambet.

Fiecare gest frumos este o manifestare a iubirii. Gestul este precum o samanta care, sadita in sufletul celui de langa noi, poate rodi inmultit. Prin gesturi ne exprimam trairile sufletesti, un singur gest putand arata ceea ce nu dorim sau nu reusim sa spunem printr-o multime de cuvinte. Fiecare gest poarta cu sine un mesaj, potrivit gandurilor aflate in inima celui care il face. "Cum iti sunt gandurile asa iti este viata!" Astfel, cand gandurile noastre sunt bune, acestea iau forma unor gesturi frumoase, iar cand acestea sunt tulburi, ele iau forma unor gesturi distrugatoare, care nu odihnesc sufletul celui de langa noi.( Teodor Danalache)

Zambiti iubind, iertati intarindu-va in iubire, cereti iertare inlaturand ultima ramasita a orgoliului vostru, oferind astfel adevarata libertate inimii… Acolo unde exista iubire, binele se gaseste prin excelenta si este izvorul oricarui gand, cuvant sau fapta buna.

LA MULTI ANI, PLINI DE TIHNA, IUBIRE SI MULT BINE!


7 comentarii:

  1. poate ca de multe ori uitam sa aratam celui de langa noi iubirea pe care i-o purtam si sa ii acordam atentia de care are nevoie...vorbesc de mine...imi place mult ultima parte "(...)cereti iertare inlaturand ultima ramasita a orgoliului vostru oferind astfel adevarata libertate inimii…voi face asta mai des.mi-ati dat o lectie,multumesc!...
    La Multi Ani,sa aveti parte de iubire si fericire pe veci!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina,
    Sunt bucuroasa ca te vad constant aici printre ganduri si poezie. Multumesc pentru ca rupi din timpul tau ca sa parcurgi textele mele.
    Din partea noastra iti dorim sa ai parte de ploi de bine, sanatatea sa-ti fie scut iar fericirea sa te imbrace mereu!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce cuvinte frumoase!...
    imi face placere sa va citesc.
    va multumesc frumos! la fel si dvs.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anul acesta care vine sa va fie numai bine!
    Va doresc sa aveti parte de multa sanatate,fericire,iubire,liniste sufleteasca si mult noroc.
    La Multi Ani!
    petrecere frumoasa,sa aveti!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, Alina. Aceleasi ganduri frumoase si pentru voi! LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunată urare ! Sperăm să putem fi la înălțimea ei, să putem zâmbi cu sufletul !

    Un an nou cu mii de zâmbete îți doresc, să îți încălzească inima !

    RăspundețiȘtergere
  7. Florina, putem cu siguranta oferi celor din jur parte din sufletul nostru. Sta in puterea noastra, alegerea ne apartine intotdeauna.
    Cu drag, multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Parerea voastra conteaza